Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@14:21:56 GMT

دو کتاب بعد از 40 سال به کتابخانه طبس بازگشتند

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۲۶۶۰۵

دو کتاب بعد از 40 سال به کتابخانه طبس بازگشتند

به گزارش ایسکانیوز از امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، غلامرضا عطاری امانت‌گیرنده‌ این کتاب‌ها که پس از زلزله به مشهد و اصفهان مهاجرت کرده بود از بازسازی کتاب‌خانه طبس اطلاع نداشت و پس از آگاهی از فعالیت مجدد این کتاب‌خانه، کتاب‌ها را بازگرداند.

غلامرضا عطاری بعد از پس دادن کتابها طی مراسمی برای اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از خاطرات 40 سال پیش خود در این کانون و همچنین سرگذشت این کتاب‌ها سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: متولد 1341 هستم و در سن 16 سالگی کتاب‌ها را امانت گرفته و یک هفته بعد زلزله‌ای طبس را با خاک یکسان کرد و به همراه خانواده‌ام مهاجرت کردم.

عطاری که اکنون پدری 55 ساله است می‌گوید: جزو خوانندگان ثابت کتاب‌های کتاب‌خانه طبس بودم و امروز که این مرکز را پویا و فعال می‌بینم ذوق‌زده شده و از این بابت خیلی خوشحال هستم.

در بررسی انجام شده روی این کتاب‌ها با نام‌های «مادر پیامبر» و «عبادتی بهتر از تفکر نیست» که هر دو با مضمون دینی و مذهبی است مشخص شد که قدیمی و مربوط به کتابخانه‌ کانون پیش از زلزله‌ طبس است.

مرکز شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان طبس استان خراسان جنوبی که سال 1350 تأسیس شده و جزو قدیمی‌ترین مراکز کانون کشور محسوب می‌شود در جریان زمین‌لرزه‌ 1357 به کلی از بین رفت و 850 نفر از اعضای این مرکز جان خود را از دست دادند و بسیاری از کتاب‌ها نیز زیر آوار مدفون شد و از بین رفت.

این مرکز در سال 1360 بازسازی و مجدداً راه‌اندازی شد و اکنون با برخورداری از فضایی وسیع و امکانات و تجهیزات متنوع همچون کارگاه‌های انیمیشن‌سازی، نجوم، سفال‌گری، ادبی، نقاشی و 20 هزار جلد کتاب، پذیرای یک‌هزار و 588 عضو کودک و نوجوان است.

502

غلامرضا عطاری زلزله‌ طبس کتاب‌خانه طبس کانون پرورش فکری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین