Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@02:24:11 GMT

یک شهر و ۱۵ آبادی متاثر از زلزله/ثبت ۲ پس لرزه

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۵۳۷۲

یک شهر و ۱۵ آبادی متاثر از زلزله/ثبت ۲ پس لرزه

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزییات زلزله دیهوک خراسان جنوبی با بزرگی ۴.۵ را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی جزییات زلزله ای به بزرگی ۴.۵ که امروز ۲۴ بهمن ساعت ۳:۱۶ در عمق ۶ کیلومتری و در ۱۹ کیلومتری شمال شرق شهر دیهوک استان خراسان جنوبی رخ داد را تشریح کرد و گفت: فاصله رومرکز زلزله از شهر ارسک ۳۶ و از شهر طبس ۴۶ کیلومتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: زلزله ۴.۵ دیهوک در ارتفاعات شتری حدفاصل طبس و بشرویه و در سمت جنوبی این دو شهر مکانیابی شده است. ارتفاعات شتری ناشی از عملکرد دو سامانه گسلی طبس در غرب و اسفندیار در شرق این ارتفاعات است که زون لرزه خیز فعالی را تشکیل داده است.

به گفته بیت اللهی، در این ناحیه زمین لرزه ویرانگر طبس با بزرگی ۷.۴ در سال ۱۳۵۷رخ داده است که آثار ویرانی آن هنوز هم در روستاها و شهرهای این گستره نمایان است. همچنین،  زلزله دیهوک با بزرگی ۴.۵ تا زمان تدوین این گزارش ۲ پس لرزه  داشته است و اهمیت توجه به این زلزله مجاورت رومرکز این زلزله با زمین لرزه طبس است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: زلزله تاریخی پیش از سال ۱۹۰۰ میلادی در اطراف رومرکز زلزله گزارش شده است. همچنین ۱۶ زمین لرزه بزرگتر از ۵ در سمت شمالی رومرکز زلزله ۴.۵ دیهوک براساس کاتالوگ زمین لرزه های ایران جانمائی می شوند. از سال ۲۰۰۶ تاکنون در مدت ۱۳ سال ۳۴۷ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر از آن در شعاع ۱۰۰ کیلومتری اطراف رومرکز زلزله دیهوک رخ داده است که از آن میان ۱۲ زلزله دارای بزرگی ۴ و بزرگتر از آن هستند.

بیت اللهی گفت: نزدیکترین شهر به رومرکز زلزله دیهوک در فاصله ۱۹ کیلومتری جنوب شرق رومرکز است. این شهر بر اساس آمار ۱۳۹۵، دارای ۲۹۵۹ نفر جمعیت و ۸۲۷ واحد مسکونی است که از ۳۸۷ واحد معادل ۴۷ درصد واحدهای مسکونی بدون اسکلت است.

به گفته وی، آبادی های دشتوک و چیروک در فاصله ۸ تا ۹ کیلومتری از زلزله واقع هستند و بزرگترین آبادی نزدیک به رومرکز اصفهک با ۷۶۳ نفر جمعیت است.

او ادامه داد: ۱۵ آبادی در اطراف رومرکز زلزله ۴.۵ دیهوک واقع شده است که شدت ۴ زلزله را احتمالا حس کرده اند. جمع کل جمعیت این ۱۵ پارچه آبادی ۲۲۱۴ نفر، تعداد کل واحدهای مسکونی ۶۵۱ واحد که ۵۴۰ واحد معادل ۸۳ درصد بنائی و خشت و گل و فاقد اسکلت است.

بیت اللهی توضیح داد: کیفیت پائین شاخص لرزه ای واحدهای مسکونی روستائی از یک طرف و لرزه خیزی بودن گستره از طرف دیگر ضرورت ارتقاء کیفی ساخت و سازهای روستائی را در این ناحیه بطور جد گوشزد می کند و رخداد زلزله ویرانگر طبس و ویرانی های آن، خود گواه روشنی برای این موضوع است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مناطق زلزله زده وزارت راه و شهرسازی وزارت راه زلزله اطراف رومرکز زلزله مرکز تحقیقات راه زلزله ۴ ۵ دیهوک واحدهای مسکونی مسکن و شهرسازی زلزله دیهوک بیت اللهی زمین لرزه بزرگی ۴ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ مورد تخلیه آب از منازل و امدادرسانی به ۱۴۰ خودرو و ۲۴۰ خانوار متاثر از شرایط جوی اخیر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از ۱۳۰ مورد تخلیه آب از منازل و امدادرسانی به ۱۴۰ خودرو و ۲۴۰ خانوار متاثر از شرایط جوی اخیر خبر داد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مبنی بر پیش‌بینی سازمان هواشناسی شاهد ورود سامانه بارشی از سمت جنوب به استان بودیم که طی روزهای اخیر بارش‌هایی در سطح استان رخ داد.

وی افزود: بارش‌های رخ داده طی روز پنجشنبه بیشتر در مناطق مرکزی و شرق استان اتفاق افتاد و میزان بارش‌ها در اصفهان ۲۰ میلی‌متر، خوانسار ۱۳ میلی‌متر، بویین میاندشت ۱۲ میلی‌متر، کوهپایه ۱۸ میلی‌متر، ونداده میمه ۱۹ میلی‌متر، مراوند میمه ۲۰ میلی‌متر، زرین شهر ۲۳ میلی‌متر و مبارکه ۱۸ میلی‌متر ثبت شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به وزش تندبادهای محلی طی روزهای اخیر تصریح کرد: در فلاورجان ۲۲ میلی‌متر، سهیل سپرو نائین ۱۴ میلی‌متر، براآن شمالی ۲۱ میلی‌متر و در شهر تاد ۲۴ میلی‌متر بارندگی به ثبت رسید.

شیشه فروش با بیان اینکه ماهیت بارش‌های رخ داده ناگهانی، رگباری و همراه با تگرگ بود، ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های رخ داده شاهد جاری شدن رواناب در بعضی مناطق بودیم، در شهر اصفهان نیز این موضوع نمود پیدا کرد و در بعضی از محلات و زیرگذرها از جمله زیرگذر قلعه شور، گورت و رضوان نیز شاهد آب‌گرفتگی بودیم.

وی با اشاره به وقوع آب‌گرفتگی در اتوبان‌ها گفت: در محدوده شهید کشوری و خیابان آبشار نیز شاهد وقوع آب‌گرفتگی بودیم؛ تمام دستگاه‌های امدادی و خدماتی در این بازه زمانی در حالت آماده‌باش قرار داشتند و عوامل مربوطه از جمله آتش‌نشانی و پلیس راهور در محل حوادث حضور داشتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ایجاد ترافیک سنگین و توقف با کندی تردد در بعضی مقاطع اضافه کرد: به دلیل نشست زمین در میدان شهید قوچانی به سمت آبشار نیز شاهد اعمال محدودیت تردد توسط پلیس راهور بودیم.

شیشه فروش با اشاره به تداوم ۱۵ ساعته آب‌گرفتگی در محور کیچی و جاده قلعه شور و تلاش برای بازگشایی مسیر افزود: محور جاده قلعه شور با ایمن‌سازی محل و تلاش عوامل مربوطه طی عصر روز گذشته بازگشایی شد.

وی تصریح کرد: در محور بهارستان و اتوبان شهید دستجردی نیز شاهد وقوع آب‌گرفتگی بودیم، اما در سال گذشته اقداماتی در این خصوص انجام شده بود و شاهد کنترل شرایط بودیم؛ همچنین در جاده شهرضا - مجلسی بعد از طالخونچه در منطقه مبارکه و محدوده بعد از مهیار و روبه‌روی شهرک رازی شاهد آب‌گرفتگی بودیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در لنجان و محور زرین شهر - فولادشهر نیز شاهد آب‌گرفتگی بودیم، همچنین در محور و زیرگذر کوهپایه شاهد جاری شدن رواناب و در شهر طاد شاهد آب‌گرفتگی بودیم که منجر به وقوع آب‌گرفتگی در چند منزل مسکونی نیز شده بود.

شیشه فروش گفت: در شهر اصفهان نیز در چند منزل مسکونی و بعضی از واحدهای تجاری در خیابان‌هایی از جمله حجتیه، سپهسالار و آپادانا آب‌گرفتگی اتفاق افتاده بود، قنات روستای چقاده در بخش میمه نیز دچار آسیب شد و در نائین و اردستان نیز شاهد وقوع آب‌گرفتگی بودیم.

وی با اشاره به کنترل شرایط و رفع آب‌گرفتگی با حضور و تلاش عوامل امدادی اضافه کرد: به طور کلی، ۱۳۰ مورد تخلیه آب از منازل مسکونی در شهر اصفهان، فلاورجان و طاد، تخلیه آب از ۱۰ زیرگذر در مناطق تحت تأثیر و امدادرسانی به حدود ۱۴۰ خودروی گرفتار در آب و ۲۴۰ خانوار متأثر از شرایط در جاده‌ها، از جمله اقدامات انجام شده محسوب می‌شود.

کد خبر 750460

دیگر خبرها

  • ۱۷ استان کشور متاثر از سیل و آبگرفتی/ امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • بندرچارک لرزید
  • ترافیک ۱۲ کیلومتری در محور رشت - قزوین
  • تصاویر حال خوب‌کُن، پس از بارش‌های اخیرِ تهران
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • امدادرسانی به ۲۶۰۰ هموطن متاثر از سیل در ۲۱ استان
  • ۱۳۰ مورد تخلیه آب از منازل و امدادرسانی به ۱۴۰ خودرو و ۲۴۰ خانوار متاثر از شرایط جوی اخیر
  • امدادرسانی هلال احمر ایلام به ۱۴۰ نفر متاثر از سیل و آبگرفتگی