Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، خراسان‌جنوبی به عنوان سومین استان زلزله خیز کشور با ۵۰ گسل فعال، طی سالیان گذشته شاهد زمین لرزه های مخربی بوده است.

اگرچه سناریو تلخ زلزله هر چند سال یک بار در خراسان‌جنوبی تکرار می‌شود اما دومین و بزرگ‌ترین زلزله مخرب استان که ۴۲ سال گذشته در طبس رخ داد ماندگارترین زلزله عصر معاصر ایران نام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گریزی به بزرگ‌ترین زلزله ۱۰۰ سال اخیر ایران

 بعد از ظهر ۲۵ شهریور ماه سال ۱۳۵۷، ساعت ۱۵:۳۵ دقیقه بود که این زلزله با شدت ۷.۸ ریشتر سبب شد که ۷۰ درصد مردم شهر «طبس» جان خود را از دست بدهند و در ثانیه‌ای شهر تاریخی طبس به تلی از خاک تبدیل شود و اثری از آن شهر زیبای تاریخی حاشیه کویری مرکزی ایران باقی نماند.

۴۲ سال از این واقعه تلخ و غمبار می‌گذرد و این‌روزها سالگرد بزرگ‌ترین زلزله ۱۰۰ سال اخیر ایران است که هزاران نفر را به کام مرگ کشاند.

زلزله‌ای با ۱۲ هزار نفر کشته!

مرکز آمار ایران در مهر ۱۳۵۷ تعداد کشته‌های این‌زلزله را شش هزار و ۳۶۳ اعلام کرد که سه هزار و ۶۶۲ نفر در شهر طبس ساکن بودند و دو هزار و ۷۰۱ نفر نیز در روستاهای اطراف شهر سکونت داشتند، اما با توجه به جو هیجان‌ پس از زلزله، امکان ثبت دقیق تعداد کشته‌ها وجود نداشت به گونه ای که بنابر گفته برخی کارشناسان، تعداد تلفات زمین‌لرزه طبس حدود ۱۲ هزار نفر برآورد ‌شده است.

علاوه بر این شهر زیبا و تاریخی طبس با سابقه بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت به کلی ویران و ۳۰ آبادی خراب و به ۱۰۰ آبادی دیگر خسارت وارد شد.

تکرار سناریوی زلزله در خراسان‌جنوبی

اگرچه سال‌ها از حادثه دلخراش زلزله طبس می‌گذرد، اما هنوز شیون و ناله مردان و زنان این شهر زیبای تاریخی که به واسطه خشم زمین عزیزترین‌هایشان را از دست دادند به گوش می‌رسد.

این تنها زلزله خراسان جنوبی نبوده و نخواهد بود چراکه بر اساس گفته کارشناسان به طور متوسط هر ۱۲ سال یک زلزله مخرب و بالای شش ریشتر در استان رخ می‌دهد که پیشگیری از بروز تلفات نیازمند ارائه هر چه بیشتر آموزش‌های پیشگیری و مقابله با بحران است.

اگرچه هلال احمر به عنوان نهادی حمایتی در زمان آرامش و قبل از بحران هم برنامه هایی در راستای افزایش تاب‌آوری جامعه، افزایش سطح ارتقاء دانسته‌های امدادی و نحوه برخورد با حوادث را در دستور کار قرار داده اما کاهش هر چه بیشتر خسارت‌های مالی و جانی در حوادثی اعم از زلزله نیازمند تلاش همه جانبه متولیان و ورود دستگاه‌های مرتبط است.

بهره‌مندی ۱۲۸۰ نفر از آموزش کمک‌های اولیه 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از برگزاری ۹۸ دوره آموزشی کمک‌های اولیه ۹۸خبر داد و افزود: هزار و ۲۸۰ نفر در این دوره‌ها آموزش‌های لازم را فراگرفتند.

محمدرضا رضایی تصریح کرد: این آموزش‌ها برای رده سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار شده است.

وی یادآور شد: امداد و کمک‌های اولیه، مباحث آمادگی در برابر مخاطرات با تاکید بر سیل و زلزله از جمله محورهای آموزشی در این دوره‌ها بوده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به شیوع کرونا در کشور و استان خاطرنشان کرد: اگرچه این ویروس برنامه‌های آموزشی به صورت حضوری را با مشکل مواجه کرد اما آموزش‌های هلال احمر با شیوه ای متفاوت ادامه دارد.

رضایی با تاکید بر اهمیت افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به کرونا بیان کرد: دوره‌های آموزشی سمت ارائه آموزش‌های آنلاین هدایت شده و از این رهگذر طی شش هزار و ۳۳۶ ساعت آموزش در قالب پنج دوره تعداد هزار و ۵۱۸ نفر آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

وی آمادگی در برابر زلزله را یکی از این دوره‌ها دانست و گفت: قریب به ۳۵۰ علاقه‌مند‌این دوره چهارساعته را گذرانده‌اند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی با اشاره به ظرفیت خانه‌های هلال برای ارائه آموزش‌های امدادی بیان کرد: آموزش‌های امدادی در ۲۱ خانه هلال آغاز شده و خدمات مطلوبی نیز ارائه شده است.

رضایی با تاکید بر اهمیت توجه به دانش‌آموزان در فراگیری بایدها و نبایدهای زمان بحران تصریح کرد: در راستای آماده‌سازی دانش‌آموزان برای رویایی با حوادثی مانند زلزله، در سال جاری بیست و یکمین مانور سراسری زلزله و ایمنی به طور نمادین در ۱۲۰ مدرسه در سطح استان اجرایی شد.

اجرای مانور زلزله در ۱۴۶ مدرسه

وی با بیان اینکه ایجاد فضای روانی لازم و بسترسازی فرهنگی جهت مقابله با حوادث از دیگر اهداف برگزاری مانور زلزله در مدارس است، گفت: برگزاری اینگونه برنامه‌ها باعث افزایش سطح آگاهی دانش آموزان و ایجاد آمادگی جهت انجام واکنش صحیح در مقابل زلزله می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اجرای مانور زلزله در ۱۴۶ مدرسه استان گفت: در این مانور دانش‌آموزان آموزش‌های نحوه پناهگیری صحیح، خروج اضطراری ایمن و مشاوره تعیین نقاط ایمن و ناامن مدارس را فرا گرفته‌اند.

رضایی با بیان اینکه ۲۸ هزار و ۶۶۵ دانش‌آموز دختر و پسر در سطح خراسان‌جنوبی این آموزش‌ها را فرا گرفته‌اند، اظهار داشت: شرایط استان ایجاب می‌کند تمام افراد جامعه در مقابل حوادث آگاهی‌های لازم را داشته باشند.

انتهای‌پیام/69014/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله زلزله طبس ایمنی مانور زلزله بیرجند مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی دانش آموزان آموزش ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۰۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، محمدعلی کاووسی گفت: با توجه به شدت بارندگی‌های روز گذشته، شهرستان‌های طبس، بیرجند، بشرویه، خوسف، سربیشه، نهبندان و قائن متحمل خساراتی ناشی از سیل شدند.


وی افزود: جمعیت هلال‌احمر استان که در حالت آماده‌باش بود از همان ساعات اولیه به یاری سیل‌زدگان شتافت.


مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: امدادگران هلال احمر در سراسر استان در ۲۴ ساعت گذشته، به ۵۸ خانوار و ۲۵۶ نفر متاثر از سیل امدادرسانی کردند.
کاووسی افزود: روز گذشته تعداد ۳۲ نفر در اماکن غیر از جمعیت اسکان داده شدند.


وی همچنین از انتقال ۷۵ نفر به اماکن امن خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۵ خودرو و ۱۶ نفر گرفتار در سیل رهاسازی شدند.


مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی افزود: پتو، موکت، نایلون، کنسرو و چادر از جمله اقلام توزیع شده میان سیل‌زدگان بوده است.
کاووسی گفت: روز گذشته ۴۸ تیم عملیاتی، ۸۸ نیروی عملیاتی و ۲۵ خودرو به سیل‌زدگان امدادرسانی کردند.


وی از تخلیه آب ۵۷ منزل مسکونی در سیلاب روز گذشته خبر داد و افزود: دیروز ۱۸ دستگاه موتور پمپ، پنج دستگاه لجن کش و هشت دستگاه کف‌کش نیز در عملیات امدادرسانی به سیل زدگان به کار گرفته شد.

دیگر خبرها

  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می شود
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • امدادرسانی هلال‌ احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی
  • آماده‌باش برای مواجهه با سیلاب در استان های شمالی کشور
  • خسارت ۳۰۰ تا ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • آسیب جدی به راه‌های شهرستان خوسف در پی جاری شدن سیلاب
  • امدادرسانی به ۲۳۰۰ نفر در سیل ۲۰ استان/ آماده باش هلال احمر